Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí maso s ananasem
(kni)
recept číslo: 1659
anaciku.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
špetka soli
olej
1 ananasový kompot

Těstíčko:
2 vejce
2 lžíce solamylu

Omáčka:
3 lžíce rajského protlaku
3 lžíce cukru
2 lžičky solamylu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce sladšího červeného vína
2 feferonky
4 naťové cibulky
2 lžičky octa
1 lžička soli
 

Postup

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky o straně asi 2,5 cm, posolíme. V misce rozmícháme celá vejce se škrobovou moučkou a vytvoříme těstíčko, do kterého maso nasypeme a kostky v těstíčku promícháme, aby se dobře obalily.
V misce si promícháme všechny surovina na omáčku. Feferonky jemně nasekáme nebo použijeme nakládané drcené feferonky. Naťovou cibuli očistíme a jemně nakrájíme. Otevřeme si konzervu s ananasem, šťávu odcedíme a asi 4 lžíce šťávy přidáme ještě do omáčky.
Na velké pánvi si rozpálíme olej, vložíme do něj kuřecí maso obalené v těstíčku a smažíme do zlatova. Občas lehce promícháme. Jakmile je maso osmažené, přidáme cibulku a po chvíli přilijeme připravenou omáčku a kousky ananasu. Promícháme a společně pár minut podusíme.
Podáváme s rýží.
Poznámka:
Jde o 4 porce a jako vždy na tento typ přípravy masa použijeme dostatečně velkou pánev. Lze připravit i z kvalitního vepřového masa.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".