Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hodolanská omáčka s klobásou
(Maj)
recept číslo: 1631
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 velké brambory
2 nožky klobásy
1 kostka masoxu
majoránka
nové koření, bobkový list
jíška Knorr světlá

5 lžic šlehačky
citrónová šťáva
1 lžíce másla
sůl
 

Postup

Brambory nakrájíme na kostičky a dáme vařit do 1 l vody, přidáme masox, majoránku, bobkový list, nové koření a vaříme do změknutí brambor.
Potom odstraníme bokový list a nové koření, přidáme na kolečka nakrájené klobásy, necháme přejít varem a zahustíme jíškou Knorr- světlou. Přidáme 5 lžic šlehačky, lžíci másla a dochutíme citrónovou šťávou a solí.
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Názory čtenárů

hodolanku vařím, ale my do ní dáváme místo brambory pokrájené na tvrdo uvařené vejce. Mila
mila dne 1.6.2010 18:58:36
U nás jsme ji vařili celé roky. Akorát jsme do ní přidávali ještě nakyselo naložené houby. Moc dobré.
Mila dne 5.11.2009 16:06:32
Tento omáčku znám, vařívala ho moje maminka a dříve i babička, akorát místo nového koření, majoránky a bobkolistu používala tymián, který dal omáčce zajímavou příchuť. A mívali jsme k tomu uzené.
Pepa dne 8.2.2007
Tohle by měli vyzkoušet všichni kdo jsou na "máčury". Je to jednoduché, rychlé a hlavně - JEDLÉ. Boduju.
Marta Rychlá dne 25.1.2007
Mám omáčkového manžela, ale tuhle omáčku jsem neznala, tak jsem ji vyzkoušela a už budu vařit stále. Moc mu chutnala. Díky za recept.
Vybíralová Eva dne 24.3.2006
Moc dobrá omáčka, jako děcku nám ji vařila babička, recept jsem neznala, ale ta chuť se naprosto shoduje. Můžu ji vařit vnoučatům taky.
Zdenka 12.8.2005 dne 12.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".