Tuto úpravu v trošku obměněné verzi znám od tety z Německa - Při smažení klasických řízků, z masa dle chuti stránvníků, se udělá několik navíc, dle počtu porcí. Všechny, co se nesní se naskládají do zapékací misky vymazané máslem, posypou se zeleninou dle chuti (u nás nejvíce letí směs hrášku, kukuřice, pórku, ale může být i jakákoliv mražená směs dle chuti), přidá se na nudličky porkájená šunka (nebo libová anglická slanina) a vše se zalije smetanou tak, aby vše bylo potopené (a to i v případě více vrstev), přiklopí se a nechá do druhého dne v lednici,pak se to šoupne do předehřáté trouby na cca 200 st. a peče do zezlátnutí (na čas se mě neptejte, pokaždé se zapomenu juknout na hodiny, prostě nahlížím a kontroluji vyhodnocuji, kdy je to akorát :-)).... je to fakt super :-) jajanana dne 28.1.2013 21:12:35 |
Dnes jsem dělala na oběd a všichni jsme si moc pochutnali.Určitě zařadím mezi nejoblíbenější recepty. Jana dne 19.8.2007 |
Moc dobré, rychlé, jednoduché-tak to mám ráda. Soňa,Ostrava dne 30.1.2007 |
Výborné, příteli to chutnalo a vyžádal si opakování. Lenka dne 25.8.2006 |
Je to dobrota, jen tak mít víc času na vaření. Hana, dne 20.7.2006 |
Mňam mňam mňam, hodnotím deseti bodíčky. Monča dne 21.6.2006 |
Nechala jsem se zlákat a musím říct, že jsem dobře udělala, rodina byla nadšená no a mě chutnalo taky a to dvojnásob, když všichni kolem mě byli spokojení. babička Andula dne 12.5.2006 |
Moc dobré, chutné, šťavnaté, nezbyl ani kousíček. Určitě vyzkoušejte! Pavelková dne 20.4.2006 |
Vše se zdařilo, nic nezůstalo,pro velký úspěch se bude brzy kulinářský zážitek určitě opakovat a pak ta největší výhoda, není žádné nádobí, to je príma! Jarka dne 13.4.2006 |
Je to bomba, moc, moc dobré!!!! Igor dne 23.2.2006 |
Taky jsem použila římana a bylo vše plné šťávy a chuti. Dávám bod. Jitka dne 14.2.2006 |
Zkusila jsem vše udělat dle Maj v římském hrnci a nemělo to chybu! Pajda dne 3.2.2006 |
Kuřecí kousky a smetánka, ňamka a z jednoho hrnce bez zbytečného nádobí, to si nechám líbit! Heli dne 24.1.2006 |
Tak tohle se mi líbí, určitě vyzkouším, ohlasy jen dobré, musí to být velká dobrota Pajda dne 17.1.2006 |
Bez chyby!!! Boduji!!!! Líba dne 31.10.2005 |
V neděli jsme tohle obědvali a moc nám chutnalo! beruška dne 4.10.2005 |
Jen bych ještě k receptu dodala, že když maso zapékám v římském hrnci, nemusím oddělávat vrchní díl na dopečení masa. maj.4.10.05 dne 4.10.2005 |
Super, super, super!!!! Karel dne 29.9.2005 |
Místo uveedeného krému Bonjur jsem dala kysanou smetanu, chutnalo nám. Majdalenka dne 22.9.2005 |
Dobrý, chutný a rychlý pokrm, chutnalo všem. Jiťa, 22.8.2005 dne 23.8.2005 |