Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Obalované kuřecí kousky zapečené se smet
(Maj)
recept číslo: 1627
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 čtvrtky kuřete (nebo kousky kuřete, jaké máte rádi)
1 kelímek Rama Cremefine na vaření
trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
50 g másla na vymazání mísy
dle potřeby sůl
 

Postup

Kuřecí čtvrtky omyjeme,zbavíme kůže, osolíme a obalíme v trojobalu jako řízek. Ohnivzdornou mísu (pekáček) dobře vymažeme máslem, vložíme obalené kousky kuřete, zalejeme Ramou Cremefine na vaření a přikryjeme vrchním dílem mísy a dáme do trouby zapékat. Asi za 25 minut vrchní díl zapékací mísy odstraníme a dopékáme ještě asi 15 minut.
Podáváme s barmborovou kaší.

Názory čtenárů

Tuto úpravu v trošku obměněné verzi znám od tety z Německa - Při smažení klasických řízků, z masa dle chuti stránvníků, se udělá několik navíc, dle počtu porcí. Všechny, co se nesní se naskládají do zapékací misky vymazané máslem, posypou se zeleninou dle chuti (u nás nejvíce letí směs hrášku, kukuřice, pórku, ale může být i jakákoliv mražená směs dle chuti), přidá se na nudličky porkájená šunka (nebo libová anglická slanina) a vše se zalije smetanou tak, aby vše bylo potopené (a to i v případě více vrstev), přiklopí se a nechá do druhého dne v lednici,pak se to šoupne do předehřáté trouby na cca 200 st. a peče do zezlátnutí (na čas se mě neptejte, pokaždé se zapomenu juknout na hodiny, prostě nahlížím a kontroluji vyhodnocuji, kdy je to akorát :-)).... je to fakt super :-)
jajanana dne 28.1.2013 21:12:35
Dnes jsem dělala na oběd a všichni jsme si moc pochutnali.Určitě zařadím mezi nejoblíbenější recepty.
Jana dne 19.8.2007
Moc dobré, rychlé, jednoduché-tak to mám ráda.
Soňa,Ostrava dne 30.1.2007
Výborné, příteli to chutnalo a vyžádal si opakování.
Lenka dne 25.8.2006
Je to dobrota, jen tak mít víc času na vaření.
Hana, dne 20.7.2006
Mňam mňam mňam, hodnotím deseti bodíčky.
Monča dne 21.6.2006
Nechala jsem se zlákat a musím říct, že jsem dobře udělala, rodina byla nadšená no a mě chutnalo taky a to dvojnásob, když všichni kolem mě byli spokojení.
babička Andula dne 12.5.2006
Moc dobré, chutné, šťavnaté, nezbyl ani kousíček. Určitě vyzkoušejte!
Pavelková dne 20.4.2006
Vše se zdařilo, nic nezůstalo,pro velký úspěch se bude brzy kulinářský zážitek určitě opakovat a pak ta největší výhoda, není žádné nádobí, to je príma!
Jarka dne 13.4.2006
Je to bomba, moc, moc dobré!!!!
Igor dne 23.2.2006
Taky jsem použila římana a bylo vše plné šťávy a chuti. Dávám bod.
Jitka dne 14.2.2006
Zkusila jsem vše udělat dle Maj v římském hrnci a nemělo to chybu!
Pajda dne 3.2.2006
Kuřecí kousky a smetánka, ňamka a z jednoho hrnce bez zbytečného nádobí, to si nechám líbit!
Heli dne 24.1.2006
Tak tohle se mi líbí, určitě vyzkouším, ohlasy jen dobré, musí to být velká dobrota
Pajda dne 17.1.2006
Bez chyby!!! Boduji!!!!
Líba dne 31.10.2005
V neděli jsme tohle obědvali a moc nám chutnalo!
beruška dne 4.10.2005
Jen bych ještě k receptu dodala, že když maso zapékám v římském hrnci, nemusím oddělávat vrchní díl na dopečení masa.
maj.4.10.05 dne 4.10.2005
Super, super, super!!!!
Karel dne 29.9.2005
Místo uveedeného krému Bonjur jsem dala kysanou smetanu, chutnalo nám.
Majdalenka dne 22.9.2005
Dobrý, chutný a rychlý pokrm, chutnalo všem.
Jiťa, 22.8.2005 dne 23.8.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".