Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné hranolky nebo hrubě nastrouháme a na rozpálené oleji ji zprudka orestujeme. Také žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji.
Každou porci kapra budeme před grilováním balit zvlášť do alobalu, takže si připravíme 4 větší kusy alobalu – každý uprostřed lehce potřeme olejem a položíme na něj mírně osolenou porci ryby. Tu lehce potřeme sardelovou pastou a posypeme mletou paprikou. Na dvě porce kapra rozložíme orestovanou zeleninu, další dvě porce obložíme osmaženými plátky žampionů. Ke každé porci přidáme kávovou lžičku másla, alobal dobře uzavřeme a balíčky pečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut.
Hotové porce vyjmeme opatrně z alobalu (pozor na unikající páru!), předáme na talíř, obložíme třeba omytými listy hlávkového salátu a pochutnáváme si.