A na závěr vmíchat zakysanou smetanu. Výborné!Michaela 26.1.2008 Michaela dne 26.1.2009 10:29:04 |
to varivala moje babicka, kdyz jsem byla mala. Letos mam takovou urodu kedliben gigantu, ze na tom zeli zijeme cele leto. Neni nad vlastni urodu. dne 13.8.2005 |
Moje matka mě učila kdysi dávno, že kedlubnové zelí se okyseluje tak, že se na kostku cukru naleje trochu octa a ta se vloží do středu hrnce a po přikrytí se nechá samovolně rozpustit a teprve potom,až výpary z octa a cukru proniknou do zelí zamíchat. Helena dne 14.7.2005 |
Kedlubnové zelí milujeme, jen bych přispěla maličkou radou. Dám lehoučce osmahnout cibulku přímo na sádle, spíš zpěnit, na to vložím nastrouhané kedlubny, zahušťuji hotovou jíškou (tuším Knorr). Ušetříte umývání jednoho hrnce. S instatní jíškou mám ty nejlepší zkušenosti a používám ji velice často. lenča dne 11.7.2005 |