Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Moravské kedlubnové zelí
(Ham)
recept číslo: 1610
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 velké kedlubny
sůl
kmín
2 větší cibule
tuk a hladká mouka na jíšku
 

Postup

Kedlubny oloupeme a postrouháme na hrubo. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit. Pozor, za chvilku jsou měkké. Na tuk dáme osmažit do růžova nakrájenou cibulku a pak zamícháme hladkou mouku a tím uděláme cibulovou jíšku. Z uvařených kedluben slijeme vodu, ale tak, aby v nich trochu vody zůstala. Trochu slité vody si ponecháme stranou, kdyby jsme udělali zelí husté a bylo potřeba ho naředit. Jíšku zamícháme do zelí, necháme chviku povařit, odstavíme a podle potřeby dochutíme. Kdo chce může dochutit cukrem a octem.

Názory čtenárů

A na závěr vmíchat zakysanou smetanu. Výborné!Michaela 26.1.2008
Michaela dne 26.1.2009 10:29:04
to varivala moje babicka, kdyz jsem byla mala. Letos mam takovou urodu kedliben gigantu, ze na tom zeli zijeme cele leto. Neni nad vlastni urodu.
dne 13.8.2005
Moje matka mě učila kdysi dávno, že kedlubnové zelí se okyseluje tak, že se na kostku cukru naleje trochu octa a ta se vloží do středu hrnce a po přikrytí se nechá samovolně rozpustit a teprve potom,až výpary z octa a cukru proniknou do zelí zamíchat.
Helena dne 14.7.2005
Kedlubnové zelí milujeme, jen bych přispěla maličkou radou. Dám lehoučce osmahnout cibulku přímo na sádle, spíš zpěnit, na to vložím nastrouhané kedlubny, zahušťuji hotovou jíškou (tuším Knorr). Ušetříte umývání jednoho hrnce. S instatní jíškou mám ty nejlepší zkušenosti a používám ji velice často.
lenča dne 11.7.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".