Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso s mladou cibulkou
(kni)
recept číslo: 1602
vecibu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřového masa (kýta, krkovička)
2-3 svazky mladé cibule
1 lžíce Solamylu
sůl
zázvor
mletý pepř
2 lžíce sojové omáčky
5 stroužků česneku
olej
 

Postup

Maso pokrájíme na tenké a malé plátky, posypeme ho zázvorem, solí, mletým pepřem, Solamylem, přilijeme 1 lžíci sojové omáčky a vše důkladně promícháme. Můžeme nechat chvíli odležet v chladnu. Mezitím si očistíme česnek a cibuli. Česnek nakrájíme na plátky, mladou cibulku i s natí nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a cibuli a česnek na něm orestujeme do poloměkka. Poté orestovanou cibuli a česnek odložíme stranou a na stejné pánvi, na kterou přidáme znovu trochu oleje, osmažíme rychle kousky masa (trvá to asi 2 až 3 minuty). Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme lžíci sojové omáčky, promícháme a společně ještě malou chvilku osmahneme. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Rychlé, nenáročné, lze použít nejen vepřovou kýtu, ale třeba i krkovičku, která obsahuje více tuku.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".