Housky nebo rohlíky nakrájíme na kousky a osmahneme je opatrně na másle. Měly by být zlaté a křupavé. Necháme je zchladnout.
Hlávkový salát rozdělíme na listy, ponoříme do odražené vody, promícháme a necháme usadit nečistoty na dne. Poté listy salátu vyjmeme a necháme okapat. Částí listů vyložíme salátovou mísu, druhou část natrháme na kousky. Z ledového salátu opereme vrchní listy (vnitřní srdéčko opereme v celku) a vše nakrájíme na proužky. Z papriky odstraníme semínka, opláchneme ji a nakrájíme. Omytá rajčata pokrájíme na půlměsíčky, okurku a pórek na tenká kolečka, uzeného lososa na proužky. Všechnu nakrájenou zeleninu a lososa lehce promícháme a navršíme na listy hlávkového salátu v misce. Povrch pokapeme olivovým olejem a vinným octem a posypeme osmaženou houskou.
Poznámka:
Uzený losos není právě nejlevnější surovinou, takže si je vyhlédněte v nějaké slevové akci.