Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuře v tandúru
(cas)
recept číslo: 1588
kutandu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 kousků kuřete (2 na porci)
300 g bílého jogurtu
šťáva z 1 citrónu
3 prolisované stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička koření garam másala
Hlávkový salát a citrón na ozdobení
 

Postup

Kousky kuřete zbavíme kůže a na povrchu do každého kousku masa uděláme dva až tři zářezy. Maso vložíme do ploché nakládací misky, zalijeme šťávou z citrónu a maso v citrónové šťávě ještě poválíme. Do jogurtu vmícháme prolisovaný česnek, olej a všechno koření a touto směsí zalijeme kuřecí maso. Dobře promícháme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme odležet přes noc v chladnu. Poté kousky kuřete vyjmeme z marinády a upečeme na plechu v troubě předehřáté asi na 220 stupňů. Při této teplotě pečeme asi 15 minut, poté teplotu snížíme a dopékáme asi dalších 20 minut. Podáváme s listy hlávkového salátu a ozdobíme kolečkem citronu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".