Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový závin
(kni)
recept číslo: 1584
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
citronová kůra
na špičku nože amonia
160 g másla
2 žloutky
trochu bílého vína

Na potření:
1 vejce
trochu vanilkového cukru

Nádivka:
300 g tvarohu
50 g másla
50 g cukru
2 vejce
vanilkový cukr
citronová kůra
2 lžíce mléka
 

Postup

Do hladké mouky přidáme cukr, citronovou kůru a na špičku nože amonia. Promícháme. Poté do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a trochu bílého vína. Vypracujeme těsto – mělo by být tuhé – a dáme ho do chladna na půl hodiny odpočinout.
Zatím si připravíme tvarohovou nádivku. Utřeme změklé máslo s cukrem, zamícháme do něj žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Přidáme tvaroh a mléko a promícháme. Nakonec přidáme rozinky a tuhý sníh z bílků a znovu promícháme.
Těsto rozválíme do tenkého plátu, potřeme ho připravenou tvarohovou nádivkou a za pomoci utěrky sbalíme do závinu. Závin opět pomocí utěrky přeneseme na tukem vytřený plech a konce na obou stranách trochu podhrneme, aby náplň při pečení nevytékala. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do trouby vyhřáté na teplotu asi 200 stupňů C. Upečený závin pocukrujeme.

Názory čtenárů

To jsem si tedy dala! Těsto se dalo dobře zpracovat, závin se uválel krásně, ale v troubě se rozšklebil, tvaroh z něj vytékal. Na pohled hrůza, asi jsem někde udělala chybu.. Ale kde?
Reny dne 25.5.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".