Do hladké mouky přidáme cukr, citronovou kůru a na špičku nože amonia. Promícháme. Poté do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a trochu bílého vína. Vypracujeme těsto – mělo by být tuhé – a dáme ho do chladna na půl hodiny odpočinout.
Zatím si připravíme tvarohovou nádivku. Utřeme změklé máslo s cukrem, zamícháme do něj žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Přidáme tvaroh a mléko a promícháme. Nakonec přidáme rozinky a tuhý sníh z bílků a znovu promícháme.
Těsto rozválíme do tenkého plátu, potřeme ho připravenou tvarohovou nádivkou a za pomoci utěrky sbalíme do závinu. Závin opět pomocí utěrky přeneseme na tukem vytřený plech a konce na obou stranách trochu podhrneme, aby náplň při pečení nevytékala. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do trouby vyhřáté na teplotu asi 200 stupňů C. Upečený závin pocukrujeme.