Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Drůbeží salát s karí rýží
(cas)
recept číslo: 1580
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g dlouhozrnné rýže
sůl
1 pečené kuře (menší)
2 menší cibule
1 lžíce karí koření
2 lžíce vinného octa
1 řapíkatý celer
2 červené papriky
1 lžíce olivového oleje
1 kyselá okurka
125 g bílého jogurtu
125 g majonézy
2 lžíce tvarohu
mletý pepř
 

Postup

Rýži uvaříme ve slané vodě a necháme vychladnout. Kuře zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme asi na 2 cm kousky. V míse ho promícháme s vychladlou rýží.
Cibuli rozkrájíme na kostičky a přidáme k octu, v němž jsme rozpustili karí koření. Touto směsí přelijeme rýži s masem a asi 30 minut necháme rozležet.
Celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Spaříme ho krátce v osolené vodě a po zcezení propláchneme studenou vodou. Necháme ho okapat na sítu a poté zamícháme do salátu. Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej a papriky na něm krátce orestujeme. Okurku nakrájíme na nudličky a společně s paprikou přidáme do salátu. Jogurt, majonézu a tvaroh smícháme a opepříme a tuto směs promícháme se salátem. Dle chuti můžeme ještě okořenit. Salát necháme trochu vychladit a podáváme.
Poznámka:
Je to velké množství na naše poměry mírně neobvyklého salátu. Takže první pokus bych doporučila z poloviční dávky surovin.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".