Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na černo
(cas)
recept číslo: 1577
kracer.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík
100 g slaniny
1 velká cibule
3 lžíce másla
1 bobkový list
½ lžičky sušeného tymiánu
6 kuliček černého pepře
1 lžička nastrouhané citronové kůry
lžička soli
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce hnědého cukru
 

Postup

Králíka rozporcujeme na 8 porcí a každou porci potřeme utěrkou nasáklou v octové vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu opečeme v kastrolu, přidáme lžíci másla a cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme koření, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Porce králíka vložíme do kastrolu a zalijeme teplou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi hodinu a půl až je maso úplně měkké.
Zbylé máslo rozpustíme na pánvičce, přidáme mouku a umícháme hladkou jíšku. Postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hustá omáčka. Tu ochutíme octem a cukrem, stále mícháme a provaříme asi 5 minut. Porce králíka zatím vyjmeme z kastrolu do mísy a udržujeme v teple. Zbytek šťávy z pod králíka procedíme do omáčky a znovu necháme přejít varem. Touto omáčkou polijeme porce králíka. Podáváme jak jinak než s nadýchaným houskovým či bramborovým knedlíkem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".