Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ovarové kolínko s hrachovou kaší a zelím
(cas)
recept číslo: 1575
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Maso:
2 kg ovarového kolena (kusy po 500 g)
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
cukr
sůl

Hrachová kaše:
400 g sušeného hrachu (nebo předvařený hrách)
máslo
1 cibule

Zelí:
500 g kysaného zelí
cibule
5 kuliček jalovce
1 bobkový list
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína
 

Postup

Kousky uzeného kolena omyjeme, necháme okapat a poté vaříme v mírně osolené vodě s kořením, oloupanou cibulí, solí a špetkou cukru. Vaříme trpělivě a pomalu (asi 2 až 3 hodiny), jenom tak bude kolínko opravdu měkké a chutné.
Na hrachovou kaši si den předem namočíme hrách asi do ¾ litru vody a necháme ho nabobtnat. Druhý den vodu s hráškem přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny. Poté hrách rozmixujeme a osolíme. Na másle orestujeme pokrájenou cibulku a posypeme jí hrachovou kaši.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a podusíme v kastrolu na másle. Přidáme kysané zelí, jalovec, bobkový list, sůl, pepř a trochu cukru. Potom přilijeme asi 250 ml ovarového vývaru a zelí dusíme do poloměkka. Úplně nakonec přilijeme malou skleničku bílého vína a zelí dosolíme a případně opepříme podle chuti.
Ovarové kolínko naporcujeme a společně se zelím ho poklademe na připravenou hrachovou kaši.
Poznámky:
Časově a organizačně náročnější, ale tradiční jídlo. Lze si usnadnit přípravou předvařeného hrachu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".