Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme přes mikrotenový sáček. Po obou stranách je osolíme a dost posypeme grilovacím kořením. Takto okořeněné plátky kuřecího masa pokapeme olejem, naskládáme do misky necháme asi hodinu v chladnu.
Ještě před tepelnou přípravou masa si připravíme přílohou (rýži) a broskvovou omáčku. Broskve nakrájíme na malé kostičky, vložíme do kastrolku a přilijeme šťávu z kompotu tak, aby byly broskve potopené. Zahříváme a zatím si ve 100 ml šťávy z kompotu rozmícháme ½ lžičky solamylu, špetku zázvoru, soli a trochu karí koření. Jakmile broskve se šťávou dosáhnou varu, vlijeme připravenou šťávu se solamylem a kořením a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme ze zdroje tepla.
Kuřecí řízky opečeme po obou stranách na oleji a na talíři je polijeme broskvovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže, ale i opečené brambory nebo hranolky.