Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí řízky z broskvovou omáčkou
(kni)
recept číslo: 1573
brosku.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kuřecí řízky
1 malý broskvový kompot
1lžička solamylu
sůl
grilovací koření
olej
 

Postup

Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme přes mikrotenový sáček. Po obou stranách je osolíme a dost posypeme grilovacím kořením. Takto okořeněné plátky kuřecího masa pokapeme olejem, naskládáme do misky necháme asi hodinu v chladnu.
Ještě před tepelnou přípravou masa si připravíme přílohou (rýži) a broskvovou omáčku. Broskve nakrájíme na malé kostičky, vložíme do kastrolku a přilijeme šťávu z kompotu tak, aby byly broskve potopené. Zahříváme a zatím si ve 100 ml šťávy z kompotu rozmícháme ½ lžičky solamylu, špetku zázvoru, soli a trochu karí koření. Jakmile broskve se šťávou dosáhnou varu, vlijeme připravenou šťávu se solamylem a kořením a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme ze zdroje tepla.
Kuřecí řízky opečeme po obou stranách na oleji a na talíři je polijeme broskvovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže, ale i opečené brambory nebo hranolky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".