Z bílků ušleháme tuhý sníh a potom po částech vešleháváme cukr a šleháme, až se úplně rozpustí a sníh zhoustne. Lehce do něj vmícháme mleté ořechy, mouku a vanilkový cukr, těsto nalijeme na menší plech vyložený papírem na pečení. Rovnoměrně ho rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Po vyjmutí z trouby stočíme horký plát i s papírem do tvaru rolády a necháme zchladnout.
Mezitím si připravíme krém. Ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, po jednom přidáváme žloutky, potom rozehřátou čokoládu (snadno ji rozehřejeme v mikrovlnce) a vanilkový cukr.
Na polevu si rozehřejeme máslo, vmícháme cukr promísený s kakaem a nakonec škrobovou moučku dobře rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme, odstavíme ze zdroje tepla a mícháme, až poleva zhoustne.
Stočenou roládu rozvineme a zbavíme papíru na pečení. Uvnitř ji potřeme krémem, pevně znovu zavineme (pomůžeme si utěrkou nebo odloženým papírem) a polijeme polevou. Necháme ji trochu ztuhnout v chladnu, krájíme na plátky a podáváme.