Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kynutá plněná bábovka
(kni)
recept číslo: 1564
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
80 g hrubé mouky
50 g moučkového cukru
80 g tuku
2 žloutky
200 ml mléka
20 g droždí
½ balíčku vanilkového cukru
špetka soli

Tvarohová nádivka:
250 g měkkého tvarohu
1 vejce
vanilkový cukr
80 g cukru krupice
2 lžíce rozinek

Povidlová nádivka:
250 g povidel
2 lžíce rumu
špetka mleté skořice

 

Postup

Droždí rozdrobíme a promícháme se lžící cukru. Když se rozpustí, přidáme tři lžíce vlažného mléka a dvě lžíce hladké mouky, rozmícháme a necháme v teplé místnosti vykynout. Zbylou mouku dáme do misky, přidáme cukr, rozehřátý vlahý tuk, sůl, žloutky, vanilkový cukr, zbytek vlažného mléka a vykynutý kvásek a zaděláme vláčné těsto. Dobře ho vypracujeme, poprášíme trochou hladké mouky, mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme kynout. Asi po 20 minutách ho znovu promísíme a necháme ještě 15 minut kynout.
Zatím si připravíme náplně. Do tvarohové přebereme rozinky a necháme je okapat. Tvaroh ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem a vmícháme rozinky. Povidla rozmícháme s rumem a skořicí (můžeme i přisladit). Jsou-li příliš řídká, zahustíme je piškotovými drobečky.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélníkový plát silný asi 1 cm a ten nakrájíme na 4 stejně široké pásy. Dva z nich potřeme tvarohovou nádivkou, dva povidlovou. Každý stočíme do válečku a střídavě je uložíme do velké bábovkové formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Formu přikryjeme utěrkou a vše necháme znovu vykynout.
Poté bábovku upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Asi po 45 minutách ozkoušíme vpichem špejle, zda je bábovka už upečená. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku ještě asi 5 minut ve formě, teprve potom ji vyklopíme a pocukrujeme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".