Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelné listy plněné uzeným masem
(kni)
recept číslo: 1544
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g hlávkového zelí (větší listy)
250 g uzeného masa
150 g telecího masa
1 lžíce strouhanky
1 vejce
2 lžíce rajčatového protlaku
300 ml kysané smetany
1 lžíce hrubé mouky
sůl
mletý černý pepř
 

Postup

Větší listy z hlávkového zelí spaříme vodou a vychladíme studenou vodou. Necháme je okapat a případně paličkou na maso lehce sklepneme košťál ve středu listu (list se nám potom snadněji zavine). Obojí maso semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a strouhanku a rukama propracujeme ve stejnorodou směs. Touto nádivkou naplníme rozprostřené zelné listy, pevně je zavineme a klademe těsně vedle sebe do máslem vytřené zapékací misky. Rajčatový protlak smícháme s vodou a touto směsí přelijeme závitky. Dusíme je zvolna v troubě. Do zakysané smetany zašleháme hrubou mouku, ke konci tepelné úpravy ji nalijeme na závitky a necháme vše v troubě dodusit. Vhodnou přílohou je chléb.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".