Postup
Kuře očistíme, omyjeme a rozdělíme na 4 porce. Každou porci po všech stranách osolíme a rychle opečeme na oleji. Opečené maso podlijeme, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme téměř do měkka. Ke konci odklopíme pokličku a dopečeme do zlatova. Měkké porce kuřete vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu z pod masa vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, krátce osmahneme, přidáme mletý zázvor a jen zpěníme. Podlijeme trochou vlahé vody, dobře rozšleháme ruční metlou a provaříme asi 10 minut. Potom přidáme sladkou smetanu, promícháme, mírně prohřejeme, ale dále už nevaříme, aby se omáčka nesrazila. Dochutíme solí, několika kapkami citronu a zjemníme kouskem čerstvého másla. Omáčku přecedíme, přidáme do ní mandle, které jsme předem spařili, oloupali a nakrájeli na nudličky. Touto omáčkou přelijeme kuřecí porce. Podáváme s rýží.