Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Žampionový salát
(kni)
recept číslo: 1539
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g čerstvých žampionů
3 cibule
2 lžíce kečupu
100 ml bílého vína
120 g šunky
2 lžíce oleje
špetka soli
špetka mletého pepře
2 citróny
olej
 

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, také nakrájíme na plátky a pokapeme šťávou ze dvou citrónů. Na pánvi rozpálíme olej a nejdříve orestujeme cibuli, potom přidáme žampiony a dusíme do měkka. Takto připravené žampiony necháme vychladnout. Poté je smícháme s kečupem, se šunkou nakrájenou na kostičky a bílým vínem a osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme vychlazené v miskách vyložených listem hlávkového nebo ledového salátu. Jako přílohu použijeme bílé pečivo.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".