Jehněčí maso vykostíme, z kostí si připravíme vývar a maso nakrájíme na menší kousky. Očistíme si i mladé cibulky a polovinu jich jemně nakrájíme. V kastrolu si rozpálíme sádlo a maso na něm rychle osmahneme, přidáme polovinu nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajský protlak, mletou papriku a sůl. Promícháme, zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme do změknutí masa.
Druhou část mladé cibulky nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, rajčata spaříme, oloupeme slupku a pokrájíme nahrubo. Když je maso měkké, přidáme druhou část cibulky a rajčata, okořeníme oreganem a bazalkou a přidáme i trochu cukru. Promícháme a necháme ještě 2 až 3 minuty společně podusit. Kdo má rád česnek, může nakonec ještě přidat drobně nasekaný česnek. Podáváme s bagetou.
Poznámky: S česnekem je to výborné. Část cibulové natě lze nechat čerstvou a použít na posypání pokrmu.