Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kapr na černém pivě
(Cir)
recept číslo: 1526
kaprpiv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 porcí kapra
3 velké cibule
300 ml černého piva
3 lžíce ostrého kečupu
200 g anglické slaniny
sůl
hladká mouka na obalení
tuk na opečení
 

Postup

Porce kapra opláchneme, osuším, dobře osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme do něj obalené porce a rychle je osmahneme po obou stranách. Naskládáme je do zapékací misky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme jí porce ryby. V černém pivu si rozmícháme kečup (neměla jsem ostrý, tak jsem přidala půl lžičky feferonek naložených v soli) a směsí kapr zalijeme. Povrch poklademe plátky anglické slaniny. Vložíme odkryté do trouby předehřáté na 200 stupňů C a pečeme asi 30 minut.
Podáváme s bramborem vařeným či opečeným nebo s bramborovými hranolky, ale třeba také s bílým pečivem. A nějakou tou čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Pokud nekucháte kapra (třeba použijete toho z mrazáku jako já), je to velmi rychlé (40 minut s přípravou i pečením). V každém případě je to dobré i zdravé.
Inspirací pro tento recept byla knížka Vaření s Čirinou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".