Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Voňavý kapr na šalvěji
(kni)
recept číslo: 1522
kapsal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší kapr
4 lžičky ostré hořčice
6 stroužků česneku
1 lžíce citronové šťávy
200 ml červeného vína
olej
šalvěj (sušená, ale i čerstvá)
mletý pepř
1 rovná lžička soli
kousek másla
trochu oleje
 

Postup

Kapra očistíme a rozporcujeme. Nemáme-li čerstvého, lze použít i mraženého, ale je to slabší náhražka, neboť mražená ryba čerstvou nemůže nahradit. Česnek oloupeme a prolisujeme a přidáme do hrnečku, kam jsme si již dali hořčici, pepř, sůl a citronovou šťávu. Směs promícháme a každou porci kapra jí pečlivě potřeme. Připravíme si zapékací misku a vytřeme ji kouskem čerstvého másla. Na pánvi si rozpálíme olej, porce kapra na něm po obou stranách opečeme a předáme do zapékací misku. Zalijeme je červeným vínem, posypeme šalvějí, přikryjeme a dáme zapéct do trouby. Zapékáme asi 30 minut.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a čerstvá zelenina.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".