Postup
Králičí řízky rozklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme, poklademe plátky anglické slaniny a kusem klobásy, přidáme několik proužků cibule, pevně stočíme do závitků a upevníme jehlami na závitky, párátky či převážeme nití. Každý závitek obalíme v hladké mouce. Pokud máme králičí stehna, opatrně je ostrým nožem vykostíme a dále postupujeme stejně. Zbylou cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme slaninu a cibuli a osmahneme. Poté ji shrneme stranou a na volném tuku opečeme závitky po všech stranách, mírně podlijeme vodou a přismahlý výpek na dne rozmícháme. Závitky dusíme pod pokličkou do měkka, podle potřeba mírně podléváme a případně závitky otočíme. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich jehly či párátka a udržujeme v teple. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a za stálého míchání zalijeme vodou nebo vývarem a dobře asi 15 minut povaříme, až vznikne hustší šťáva. Tu dochutíme mletým pepřem a solí. Šťávu necedíme, poléváme jí na talíři králičí závitky. Podáváme s rýží, ale třeba i s noky.