Bez ohledu na to, co je napsáno v návodu na obalu, vařím 10 plátů lasagní v osolené vodě 6 minut, potom je ihned opatrně po jedné přendám do většího množství studené vody (používám naběračku na knedlíky a pomáhám si vidličkou).Vymažu hlubší zapékací misku a postupně lasagne vrším na sebe, přičemž na každou dám boloňskou omáčku a kousky tuňáka. Nahoru pak dám strouhaný sýr smíchaný s kysanou smetanou a odkryté peču 35 minut při 180 stupních (povrch mírně zrůžoví). Je to rychlé, dobré a nic se na tom nedá pokazit!
Taky jsem místo tuňáka prokládala lasagne plátky šunky a žampiony z konzervy a střídavě jsem používala boloňskou omáčku a sýrovou omáčku na těstoviny, kterou jsem si našla v kuchařce. Taky to mělo úspěch.