Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelný závin
(kni)
recept číslo: 1514
zelstru.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 balíček listového těsta (čerstvého nebo zmraženého)
1 kg bílého zelí
100 g moučkového cukru
trochu skořice
100 g rozinek
100 g másla
 

Postup

Z hlávkového zelí odstraníme košťál a jemně ho nakrájíme. Necháme ho asi 15 minut odležet. Poté ho pomalu orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle. Změklé zelí necháme vychladnout.
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme na tenký plát, poklademe rovnoměrně zelím, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Za pomoci přeložené utěrky zavineme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Můžeme podávat vlahé, na první pokus to chutná mírně nezvykle, ale výtečně. Když vynecháme cukr (nebo ho nahradíme sladidlem pro diabetiky), je to přijatelný moučník i pro cukrovkáře.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".