Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové hajdušky
(kni)
recept číslo: 1510
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g vepřové plece
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
120 g cibule
120 g rajčat
80 g paprikových lusků
mletá sladká paprika
šálek vývaru
česnek podle chuti
120 g brambor
40 g žampionů
1 lžíce červeného vína
 

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu – cibuli na plátky, papriku na širší proužky, rajčata, brambory a žampiony na čtvrtky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky (asi 5 kousků na porci). Nakrájené maso osolíme, opepříme a ve vyšším kastrolu osmahneme na dvou lžících oleje. Poté přidáme cibuli a paprikové lusky, lžíci mouky a vše zasmahneme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou a když je maso poloměkké, přidáme nakrájená rajčata, brambory, žampiony a na plátky nakrájený česnek. Opět přikryjeme pokličkou a dodusíme do měkka. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".