Postup
Žampiony nebo jiné oblíbené sezónní houby očistíme, opláchneme a nahrubo nakrájíme. Vložíme je asi na 30 minut do nádoby s teplou vodou a necháme odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme ho a také necháme odležet, dokud nepustí šťávu. Poté kostičky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, lilek na něm osmažíme a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme nakrájené párky a nakrájené houby a také dáme stranou. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata nařízneme do křížku, sloupneme slupku a dužinu jemně nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme nasekanou dužinu z rajčat, osolíme a opepříme a dusíme asi 15 minut na mírném plameni. Poté do směsi přidáme opečené párky a houby, vše promícháme a omáčkou polijeme uvařené těstoviny. Povrch posypeme kostičkami opečeného baklažánu a nastrouhaným sýrem.