Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna na zelenině
(cas)
recept číslo: 1502
kachnaze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kachna
5 brambor
2 lžíce másla
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
¼ celeru
100 ml rajské šťávy
2 bobkové listy
6 zrnek černého pepře
6 zrnek nového koření
sůl
krájená pažitka
100 g oleje
slepičí vývar z kostky na podlévání
 

Postup

Kachnu opláchneme, osušíme a rozdělíme na šest porcí. Každou z nich osolíme, lehce opepříme a opečeme ze všech stran na rozehřátém másle dozlatova. Poté kachnu zalijeme vývarem (horkou vodou) přidáme bobkový list, celý pepř a nové koření. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě asi 45 minut. Občas kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Mrkev, celer a petržel očistíme a nakrájíme na plátky. Naposled očistíme i brambory a nakrájíme je na plátky. Všechnu zeleninu přisypeme do pekáčku ke kachně, podle potřeby opět podlijeme a dusíme již odkryté, dokud brambory nezměknou (asi dalších 45 minut).
Před podáváním posypeme zeleninu čerstvě nasekanou pažitkou.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".