Nejdříve si připravíme kvásek – droždí rozdrobíme do vlahé vody se lžičkou cukru a necháme vykynout. Kvásek přilijeme do mouky se solí a s kouskem měkkého másla a vařečkou vymícháme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme ho v teplé místnosti vykynout.
Mezitím se věnujeme přípravě náplně. Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a necháme okapat. Česnek a cibuli jemně nakrájíme, pokrájíme i papriku, nasekáme bazalku a brokolici rozdělíme na menší růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm osmahneme cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Přidáme bazalku a růžičky brokolice, pokapeme vodou, přikryjeme poklicí a asi 5 minut dusíme. Potom odstavíme ze zdroje tepla, opepříme a vmícháme rozdrobenou brynzu a vejce. Pánev znovu zakryjeme a směs necháme odstát.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z každé části vytvoříme bochánek a ten rozválíme na kulatou placku. Vždy na půlku placky navršíme nádivku, druhou půlku přes ni překlopíme a navlhčenými prsty stiskneme okraje pevně k sobě. Naplněné tašky přeneseme na plech na pečení a na povrchu potřeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C po dobu asi 15 až 20 minut.
Podáváme teplé jako lehkou zeleninovou (málo kalorickou) večeři.