Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřové maso s houbami a omeletou
(kni)
recept číslo: 1496
civaje.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g libového vepřového masa
30 g sušených hub
1 lžička solamylu
špetka zázvoru
mletý pepř
na špičku nože muškátového květu
3 lžičky sojové omáčky
2 vejce
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
 

Postup

Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi hodinu nabobtnat. Poté je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a je-li třeba, pokrájíme je na menší kousky. Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti asi 2 x 3 cm, posypeme ho solamylem, zázvorem, mletým pepřem a muškátovým květem, pokapeme ho polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny odstát. Zatím si z rozšlehaných vajec na jedné lžíce oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji na nudličky. Na pánev přidáme další lžíci oleje a rychle na ni osmahneme houby a dáme je stranou. Na pánev opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem. Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sojovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme. V pokrmu by neměla být řídká šťáva. Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".