Omyté kuře osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Vložíme ho do pekáčku, přidáme polovinu másla a pečeme v předehřáté troubě do zlatova. Během pečení ho kontrolujeme a podle potřeby podléváme a obracíme, aby mělo stejnoměrnou barvu. Když je měkké, vyjmeme ho, rozporcujeme a odstraníme velké kosti. Z pekáčku, kde se kuře peklo, odstraníme tuk a šťávu vaříme až zhoustne. Touto šťávou přelijeme porce kuřat. Maso buď udržujeme v teple dokud nepřipravíme pečená jablka, nebo necháme vychladnout a podáváme studené.
Pečená jablka připravujeme zvlášť. Omyjeme je, vypíchneme jaderník tak, aby jablka zůstala v celku. Do vzniklého otvoru dáme kousek másla, cukr a brusinky. Takto připravená jablka vložíme do ohnivzdorné misky vytřené syrovým máslem, přidáme trochu cukru a několik lžic vody a upečeme v troubě. Jablky obložíme připravené porce kuřecího masa. Brusinkovou šťávou, která vznikla při pečení jablek, můžeme také použít k polití masa.