Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Povidlová omáčka
(kni)
recept číslo: 1494
povidloo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 lžíce švestkových povidel
hrst strouhaného perníku (na vaření)
½ lžičky mleté skořice
malá špetka mletého hřebíčku
citronová kůra
hrst spařených a oloupaných mandlí
hrst rozinek
500 ml vody
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
cukr
sůl
 

Postup

Povidla zalijeme asi půl litrem vody, rozmícháme. Přidáme jemně nastrouhaný perník, trochu soli, skořici, spařené rozinky, citronovou kůru a asi 10 minut povaříme. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku a přilijeme vše do omáčky, promícháme. Poté přidáme oloupané a nakrájené mandle a ještě asi 5 minut povaříme, až omáčka zhoustne. Podle potřeby dochutíme cukrem. Podáváme k uzenému masu a bramborovým knedlíkům, ale také třeba ke kynutým knedlíkům nebo na vdolečky.

Názory čtenárů


foglik dne 8.4.2013 16:46:24
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".