Do polohrubé mouky promícháme prášek do pečiva. Přidáme sůl, cukr, vejce, mléko a na kousky nasekané máslo. Vše rukama zpracujeme a vytvoříme hladké těsto. Rozdělíme ho na dva bochánky a každý na pomoučeném vále vyválíme na placku o síle asi 2 až 3 mm.
Oba druhy sýrů nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle, přidáme k nim rozpuštěné vlahé máslo a promícháme. Touto směsí natřeme každou placku a pevně ji srolujeme do rolády. Necháme dobře zchladnout a ztuhnout v lednici. Roládu potom ostrým nožem krájíme na kolečka o síle asi 3 mm a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Každé kolečko potřeme rozšlehaným vejce a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C do růžova (trvá to asi 20 minut). Podáváme k pivu nebo k vínu.