Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Joskovo masíčko
(Ham)
recept číslo: 1482
joskoma.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

vepřová krkovička
cibule
papriky zelené
rajčata
sůl
pepř
sádlo
světlé pivo
 

Postup

Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, papriky a rajčat.
Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné sádlo. Rychle se opeče, aby se maso zatáhlo. Pak se přidá cibule, papriky a rajčata. Dá se do trouby péci. Po chvilce se podleje pivem a nechá se péct do měkka. Během pečení se podlévá vodou i pivem jen tak, aby se maso a zelenina nepřipálila. Na konci pečení by měla být zelenina rozhňaňaná na takový hustý sos a maso pěkně měkké, aby se rozpadalo.Takže nepospíchat. Pěkně pomalu.Podává se s chlebem. Nejlepší je, když se maso může dělat venku na zahradním ohništi. To je pak pohádka na večerní posezení s přáteli. Na zapití je nejlepší pivo.
Kdo chce může dát i jiné koření třeba chili, pálivou papriku atd., to už podle chuti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".