Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Těstovinový salát se sušenými rajčaty
(cir)
recept číslo: 1476
ciris.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g těstovin
2 cibule
100 g libové anglické slaniny
1 sklenička nakládaných sušených rajčat s kapary
½ konzervy nakládaných rajčat ve vlastní šťávě
sůl
bílý pepř
1 pórek
2 lžíce olivového oleje
 

Postup

Nejdříve si očistíme cibuli a jemně ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na proužky. Sušená rajčata vyjmeme z nálevu, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Nakládaná rajčata jemně posekáme. Jakmile máme připravené všechny suroviny, rozpálíme si na pánvi olej, osmahneme na něm nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme nakrájená sušená rajčata i nakládaná, kapary, zalijeme to rajčatovou šťávou, promícháme. Lehce osolíme, opepříme a dusíme asi pět minut. Poté směs odstavíme a necháme zchladnout.
Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, uvařené propláchneme studenou vodou a můžeme k nim přidat lžičku oleje, aby se neslepily. Do uvařených těstovin zamícháme rajčatovou směs, posypeme drobně nasekaným pórkem a podáváme.
Poznámka:
Recept je z knihy Vaření s Čirinou. Pro svoje strávníky jsem ho zkusila „vylepšit“ malými kousky pečeného kuřecího masa. Chutnal jim také. Dá se použít i teplý jako zajímavá těstovinová příloha. Na třetí fotografii je další varianta tohoto salátu - jsou přidaná také čerstvá malá rajčátka a salát je posypaný parmezánem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".