Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pálihuba - podkrkonošká polévka
(Ham)
recept číslo: 1469
palihu.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g bílých fazolí
nožička ostré klobásy
sádlo
hladká mouka
větší cibule
sůl
česnek
sladká i pálivá paprika
ocet
zakysaná smetana
 

Postup

Fazole se přes noc namočíme do vody.

Druhý den je vaříme do měkka. Na sádle se zpěníme cibulku, zasypeme se mletou paprikou a moukou, promícháme a vytvoříme tak cibulovou jíšku. Tu zalijeme uvařenými fazolemi s vodou a polévku necháme ještě asi 10 minut povařit. Přidáme rozmačkaný česnek, ocet a klobásu nakrájenou na kolečka. Dobře promícháme, osolíme a a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Polévka je dobrá a zejména chutná těm, kteří mají rádi ostřejší jídla.
Nejsem autorka receptu, získala jsem ho od sousedky.

Názory čtenárů

Vidíte, jezdím do Podkrkonoší už drahně let, ale na tuhle poliuku jsem ještě nenarazil.
drMilan dne 30.4.2011 19:43:08
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".