Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rybí filé v rajčatech
(Cir)
recept číslo: 1463
zapery.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g rybího filé
1 konzerva loupaných rajčat
2 cibule
1 pórek
4 stroužky česneku
hrst sekané petrželky
sůl
mletý pepř
asi 600 g brambor
olej
 

Postup

Brambory uvaříme a necháme mírně zchladnout. Cibuli oloupeme, nahrubo nastrouháme a na oleji osmahneme dozlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme do ní na plátky nakrájený česnek. Už ho jen lehce orestujeme, zalijeme posekanými konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme a asi 10 minut vaříme. Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme najemno nakrájený pórek a petrželku. Na dno hlubšího pekáčku lehce vytřeného tukem poklademe plátky vařených brambor, na ně rozložíme filé, poklademe další vrstvou brambor a vše polijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut.

Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je chutný. Jen nahodilá kostička zabloudivší do tohoto zapečeného pokrmu vyvolává případnou nevoli strávníků, kteří ji nečekají. Konzervovaná rajčata můžeme nahradit čerstvými, když je jich dostatek a jsou levná.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".