Brambory uvaříme a necháme mírně zchladnout. Cibuli oloupeme, nahrubo nastrouháme a na oleji osmahneme dozlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme do ní na plátky nakrájený česnek. Už ho jen lehce orestujeme, zalijeme posekanými konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme a asi 10 minut vaříme. Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme najemno nakrájený pórek a petrželku. Na dno hlubšího pekáčku lehce vytřeného tukem poklademe plátky vařených brambor, na ně rozložíme filé, poklademe další vrstvou brambor a vše polijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut.
Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je chutný. Jen nahodilá kostička zabloudivší do tohoto zapečeného pokrmu vyvolává případnou nevoli strávníků, kteří ji nečekají. Konzervovaná rajčata můžeme nahradit čerstvými, když je jich dostatek a jsou levná.