Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí ptáčky se sardelovým máslem
(Cir)
recept číslo: 1462
ptaciri.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 plátků hovězího masa na ptáčky
3 nožičky párků
6 plátků anglické slaniny
¾ tuby sardelové pasty
180 g másla
2 větší cibule
3 lžíce hladké mouky
1 l hovězího vývaru
15 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
sůl
mletý pepř
 

Postup

Maso naklepeme, jenom lehounce osolíme (pozor, sardelová pasta je slaná) a opepříme. Ze 120 g másla a sardelové pasty utřeme sardelové máslo, kterým plátky po jedné straně potřeme. Na každý plátek potom dáme slaninu a půl párku a nití svážeme do úhledného ptáčku. Na zbytku másla osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na ní ptáčky zlehka opečeme. Přidáme koření a bez podlévání, jen na cibulovém základě, dusíme ptáčky ve vlastní šťávě téměř do změknutí. Když je maso skoro měkké, vyjmeme ptáčky na talíř, do šťávy přisypeme mouku, lehce ji osmažíme, rozředíme vychladlým vývarem, vrátíme do vzniklé omáčky ptáčky a dodusíme. Nakonec ptáčky vyjmeme na mísu a omáčku na ně přecedíme. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Výsledek opravdu chutná báječně a ocení ho zejména příznivci klasických českých pokrmů a omáček. Jak je vidět na fotografii, omáčku jsem nakonec necedila, jen jsem vybrala lžící kuličky pepře a nového koření.

Názory čtenárů

Konečně pořádná česká bašta!
Mary dne 21.12.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".