Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí polévka s mandlemi
(cas)
recept číslo: 1457
cikupo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 ks kuřecích prsou
1 lžíce oleje
1 pórek
1 mrkev
1 kostka slepičího bujónu
jemně nastrouhaná kůra z poloviny citronu
4 lžíce oloupaných nakrájených mandlí
1 lžička citronové šťávy
1 lžička sojové omáčky
sůl
pepř
 

Postup

Nejdříve si připravíme vývar ze slepičího bujonu. Zatímco se vaří voda, očistíme si mrkev a nastrouháme ji na delší nudličky. Mandle spaříme horkou vodou, po 10 minutách ji slijeme, mandle oloupeme a nakrájíme na kousky. Nastrouháme si citronovou kůru.
Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme (nejlépe papírovou utěrkou) a nakrájíme je na kousky. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a 2 až tři minuty na něm restujeme pórek. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme ho 3 až 4 minuty, dokud není po všech stránkách osmažené (změní barvu). Poté přidáme kousky mrkve a dále smažíme. Nakonec do pánve přilijeme část vývaru, promícháme, přidáme citronovou kůru, nasekané mandle, sójovou omáčku a citronovou šťávu a uvedeme do varu. Za občasného míchání vaříme dalších pět minut. Na závěr podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme ozdobit čerstvým jemně nakrájeným pórkem.
Poznámka:
Je to jemná polévka mírně nezvyklé chuti.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".