Protože na nádivku jsou třeba předem uvařené suroviny, začínáme s vařením rýže, brambor a mrkve. Samozřejmě je praktičtější, když nám tyto suroviny zůstanou od předchozího vaření. Hrášek použijeme buď sterilovaný, nebo mražený. Spaříme a oloupeme mandle a nasekáme je. Rozinky propláchneme a také nasekáme. Jakmile máme tyto suroviny připravené, oloupeme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Na jedné lžíci oleje orestujeme cibuli, přidáme rozinky, mandle, hrášek, mrkev a brambor nakrájené na kostičky, vařenou rýži a vše okořeníme zázvorem a dosolíme. Můžeme přidat i lžíci kečupu. Směs dobře promícháme a necháme zchladnout.
Opláchnuté kuře necháme okapat a případně osušíme papírovou utěrkou. Česnek prolisujeme, zázvor oloupeme a nastrouháme. Chilli papričky rozdrtíme (nebo použijeme chilli koření). Přidáme malou lžičku oleje a ze všech surovin vytvoříme pastu, kterou důkladně potřeme kuře zvenku i zevnitř. Poté břišní dutinu naplníme nádivkou a uzavřeme jehlou na závitky. Kuře opečeme na zbývajícím oleji po všech stranách, poté ho podlijeme trochou horké vody a dáme péct do trouby. Měkké kuře vyjmeme, rozporcujeme a podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenou rýží.
Poznámka:
Kuře má výraznou chuť po zázvoru, nádivka je pro nás méně obvyklá, ale velmi lehká. Příprava je ale pracná, takže pouze pro trpělivé.