Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Biskupský chlebíček sváteční
(cas)
recept číslo: 1416
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

75 g vlašských ořechů
150 g másla
200 g cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
4 vejce
5 lžic mléka
2 lžíce rumu
100 g mletých lískových oříšků
100 g sekaných lískových oříšků
50 g hořké čokolády
1 lžička skořice
250 g polohrubé mouky
¾ sáčku prášku do pečiva
200 g čokoládové polevy
kandované třešně a poloviny vlašských ořechů na zdobení

 

Postup

Vlašské ořechy umeleme. Tuk, cukr, vanilkový cukr a špetku soli utřeme do pěny. Poté postupně vmícháme jedno vejce za druhým a stále třeme. Mleté i sekané lískové ořechy smícháme s nastrouhanou čokoládou, skořicí, práškem do pečiva a moukou a střídavě s mlékem zapracujeme do tukové směsi. Nakonec přimícháme rum.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček a urovnáme. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 stupňů C asi 50 minut. Ke konci pečení zkoušíme zapíchnutím špejle, zda je chlebíček již dobře propečení. Po vyjmutí z trouby chlebíček nevyklápíme z formy, ale nejdříve necháme asi 20 minut chladnout. Teprve poté ho vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

Vychladlý moučník potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme kandovanými třešněmi a půlkami jader vlašských ořechů – rozmístíme je tak, aby se dal biskupský chlebíček dobře krájet.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".