Vlašské ořechy umeleme. Tuk, cukr, vanilkový cukr a špetku soli utřeme do pěny. Poté postupně vmícháme jedno vejce za druhým a stále třeme. Mleté i sekané lískové ořechy smícháme s nastrouhanou čokoládou, skořicí, práškem do pečiva a moukou a střídavě s mlékem zapracujeme do tukové směsi. Nakonec přimícháme rum.
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na chlebíček a urovnáme. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 stupňů C asi 50 minut. Ke konci pečení zkoušíme zapíchnutím špejle, zda je chlebíček již dobře propečení. Po vyjmutí z trouby chlebíček nevyklápíme z formy, ale nejdříve necháme asi 20 minut chladnout. Teprve poté ho vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Vychladlý moučník potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme kandovanými třešněmi a půlkami jader vlašských ořechů – rozmístíme je tak, aby se dal biskupský chlebíček dobře krájet.