Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Medové řezy II
(ZdK)
recept číslo: 1397
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
60 g sádla nebo Hery
2 vejce
1 lžíce jedlé sody
4 až 6 lžic medu
4 lžíce smetany nebo mléka

Krém slavnostní:
500 ml sladké smetany
1 a půl vanilkového pudinku
200 g másla
2 lžíce silné černé kávy
150 g moučkového cukru
1 žloutek

Krém běžný:
500 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
2 žloutky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžíce silné černé kávy

 

Postup

Ve vodní lázni rozpustíme tuk s cukrem a medem a poté přidáme vejce. Směsí mícháme do zhoustnutí. Poté ji odstavíme a přidáme do mouky promíchané se sodou. Přilijeme 4 lžíce smetany nebo mléka a mísíme až je těsto hladké. Připravíme si 3 až 4 plechy na pečení (podle velikosti) a vytřeme je silnou vrstvou tuku Omega. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme 3 až 4 tenké placky velikosti plechu a přeneseme je na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C.

Příprava slavnostnějšího krému:
2/3 sladké smetany přivedeme k bodu varu. Do zbývající smetany vmícháme pudinkový prášek a za stálého míchání směs vlijeme do vařící smetany. Mícháme až do zhoustnutí, poté pudink odstavíme a necháme vychladnout. Hrnek přikryjeme pokličkou, aby se nevytvořil škraloup. Zatím si utřeme máslo s cukrem a žloutkem do pěny. Po troškách přidáme vychladlý pudink a stále třeme, až ho celý spotřebujeme. Po kapkách vmícháme vlahou černou kávu. Jednotlivé placky potřeme krémem a klademe je na sebe. Vrchní placka zůstane bez krému, ale polijeme ji čokoládovou polevou a posypeme nasekanými ořechy. Můžeme také použít citrónovou polevu nebo povrch ozdobíme šlehačkou.

Příprava běžného krému:
Mléko, polohrubou mouku, vanilkový cukr a žloutky rozmícháme, svaříme na hustou kaši a necháme vychladnout. Zvlášť ušleháme změklé máslo s cukrem a dvěma lžícemi silné černé kávy a poté tuto máslovou směs zašleháme do vychladlé kaše. Krémem namažeme upečené placky a spojíme. Povrch potřeme čokoládovou polevou.

Poznámka:
Je vhodné si moučník připravit den předem a nechat ho odležet.

Názory čtenárů

Výborný recept,časovo trošku náročný,ale výsledok stojí za to!!!
Martina dne 13.10.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".