Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Marinovaný lilek
(cas)
recept číslo: 1394
marlilek.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 větší lilek
sůl
150 ml olivového oleje
čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z 1 citronu
30 g hrubě nastrouhaného parmazánu
 

Postup

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách dobře osolíme a necháme je stát asi 15 minut.
Zatím si připravíme nálev. Lístky bazalky jemně nakrájíme, přidáme k nim jemně nakrájený (nebo prolisovaný česnek) , citronovou šťávu z celého citronu a jemně nakrájenou citronovou kůru (samozřejmě z dobře omytého citronu). Vše smícháme.
Plátky lilku opláchneme a dobře osušíme. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a připravené plátky lilku na něm po obou stranách opečeme. Ještě horké je pokapeme připravenou zálivkou a necháme asi 15 minut odležet. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem. Takto upravený lilek lze použít jako samostatné zeleninové jídlo nebo jako zajímavou zeleninovou přílohu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".