Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Balkánské zelí
(cas)
recept číslo: 1389
balkaze.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřového masa (krkovice, plecko)
½ hlávky bílého zelí
250 g kečupu
3 cibule
50 g sádla
6 stroužků česneku
mletý pepř
sůl
 

Postup

Maso si nakrájíme na proužky (vhodnější je maso ne úplně libové). Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V hlubším a větším kastrolu si rozpálíme sádlo a cibuli na něm zpěníme. K cibuli přidáme nakrájené maso a orestujeme ho. Osolíme ho a opepříme, podlijeme několika lžícemi vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí a oloupeme stroužky česneku. Dvě třetiny zelí přidáme k poloměkkému masu a dále dusíme. Když je maso měkké, přidáme poslední třetinu zelí, kečup a česnek utřený se solí. Promícháme a ještě krátce podusíme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Na vaření tohoto jídla si vyberte opravdu větší kastrol – zelí je poměrně dost a i když se dušením jeho objem zmenší, půjde to ve větším kastrolu lépe. Výsledkem vašeho snažení bude asi 8 porcí.
Máte-li rádi pikantnější pokrmy, použijte pikantní kečup, více pepře a česneku.

Názory čtenárů

dobrý
dne 22.3.2006
Dost dobý.Příště dám ostřejší kečup, máme raději ostřejší. Dělala jsem to s malými chlupáčky. Chutnalo.
Jana H. dne 27.2.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".