Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a posypeme grilovacím kořením. Po obou stranách je zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. Potřeme je polovinou prolisovaného česneku, posypeme polovinou nasekaných čerstvých bylinek, vložíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 100 stupňů C. Troubu hned vypneme – maso se upeče do měkka a zůstane šťavnaté.
Omytý lilek nakrájíme na kolečka o síle asi 1 cm, osolíme je po obou stranách a necháme asi 10 minut odležet, až se „opotí“ a pustí vodu. Poté je osušíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na olivovém oleji. Rajčata omyjeme, také nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji. Zbylé nasekané bylinky smícháme se zbylým prolisovaným česnekem, přidáme 2 lžíce oleje a osolíme.
Upečená kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme je na talíře spolu s opečeným rajčaty a lilkem. Přelijeme je připraveným bylinkovým olejem a podáváme s čerstvou bagetou.
Poznámka:
Jistě si u tohoto pokrmu vzpomenete na zdravou a voňavou středomořskou kuchyni.