Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pudinkové knedlíčky
(del)
recept číslo: 1317
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g tvarohu (nejlépe v balíčku než ve vaničce)
1 pudinkový prášek(vanilkový,jahodový nebo kakaový)
1 vejce
máslo na polití cukr na posypání
 

Postup

Pudinkový prášek smícháme s tvarohem,vejcem a vypracujeme těsto.V ruce vyvalujeme menší knedlíčky(3-4 cm) a vhazujeme do vařící vody,kterou nesolíme. Vaříme 5 minut. Na talíři sypeme cukrem a poléváme rozpuštěným máslem nebo použijeme k posypání strouhanku osmahnutou na másle, případně kakao.
Knedlíčky můžeme udělat z více dávek a k obarvení použít jinak barevný pudink a na talíři je pak zkombinovat. Vypadá to velice pěkně. Z jedné dávky je 12 -14 knedlíčků.

Názory čtenárů

Výsledek připomíná svítek, takové ohyzdné cosi bez chuti.
_-0-_ dne 20.10.2010 15:32:44
Já se pokusila vyválet knedlíčky i z lepivého těsta, vznikly z toho takové nevzhledné šišaté koule, jejichž tvar se nezměnil ani po vyvaření. A ani chuť nebyla zrovna eňo ňuňo, radila bych rozhodně přidat cukr přímo do těsta!
Moniii dne 30.6.2009 14:30:44
Tak nevim, kde jsem udelala chybu. Na to, abych mohla knedlicky vyvalet v ruce (jak se pise v receptu), bych musela pridat snad jeste min. 3 pudik. prasky. Testo bylo docela ridke a lepive. Takze jsem se nesnazila vubec nejake knedlicky vytvorit, pridala jsem jeste trochu mouky a par dalsich surovin a upekla tvarohovou buchtu. Jestli znate nekdo lepsi recept na rychle tvarohove knedlicky, prosim napiste.
Marci dne 9.11.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".