Okurku, rajčata a papriku nakrájíme na kostičky, přidáme cibulku nakrájenou na kostičky. Dle chuti osladíme, osolíme a okyselíme octem, opepříme. Zelenina pustí vodu, dáme uležet do chladna. Salát sypeme nastrouhaným balkánským sýrem.
ftrhtrgtrruím nb xdfbnhdd =zuu=u=ýu= dne 13.5.2016 16:16:52 |
Čím starší recept, tím zdravější., nebť naši předkové nepoužívali chemii a jejich selský rozum pravil: vše dodá příroda! Vláďa dne 14.2.2014 11:46:16 |
Skvělý recept, jedno jak starý. Jsem spokojená. ;-) Bárová dne 13.10.2013 17:50:30 |
No, s tím pepřem a cukrem? jako poloviční Bulharka se s tímto moc neztotožňuji. Šopák si děláváme s přítelem dost často (teď přes zimu ze "zelených" rajčat ne). Takže pro dva: 5 rajčat, jedna salátová okurka, cible (většinou dáváme jarní cibulku, je jemnější, tak 2-3), balkánkský sýr (tak cca 100-150g, jak kdo chce), vinný ocet, olivový olej. Já mám ráda menší kousky, takže zeleninu většinou krájím na větší kostičky a cibulku klasicky na kolečka. Osolí se, pokape olivovým olejem a vinným octem, podle toho, jak kdo chce ostřejší či jemnější chuť. Balkánský sýr se nastrouhá nahrubo. Kdo spěchá, může jíst hned, ale njelpší je pěkně vychlazený. Dobrou chuť. TIP: kdo rád bylinky, může lehce posypat oregánem. Je to super, dodá salátu šmrnc. sirena dne 4.2.2007 |
nejlepsi je cervena cibule (salotka) marie dne 6.6.2005 |
Do šopáku cibuli? Hanka dne 5.6.2005 |
Zrovna jste mi pomohli svou starou novinkou. Teprve začínám a proto je pro mne i tento starý recept novinkou. Děkuju Lucuschka dne 4.6.2005 |
Pokud na těchto stránkách se objevují Novinky, zajisté každý čtenář pochopí, že se jedná o nově zařazený recept a tudíž nemusí jít o novinu kulinářskou v pravém slova smyslu!!! Přesto to pro řadu čtenářů může být pro ně osobně novinka s velkým N!!! Sám jsem čerpal do své sbírky recepty např. z časopisů z roku 1916 a objevil tu recepty, které pro mne byly úplně nové.
Tyto stránky jsou jedny z nejlepších co jsem viděl. Díky za ně. Zdv dne 7.4.2004 |
Panebože, tohle je 100 let starej recept a vy ho tu dáte jako novinku. můrka dne 30.3.2004 |