Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Krém pro Sněhurku
(cas)
recept číslo: 1304
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g perníku ke strouhání
80 g hořkomléčné čokolády
4 lžíce višňovice
300 g mražené směsi drobného ovoce
180 g cukru
mletá skořice
200 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
 

Postup

Perník a čokoládu nastrouháme na jemném struhadle, smícháme a pokapeme višňovicí. Ovoce uvedeme do varu s 50 ml vody a 10 minut vaříme. Poté ho okořeníme skořicí a necháme vychladnout. Odložíme si 4 lžíce kompotu, zbytek smícháme s mascarpone. Smetanu ušleháme dotuha, odložíme si 2 lžíce a zbytek vmícháme do krému. Krém a ochucený perník navršíme do sklenic, ozdobíme kopečky šlehačky a zbylým kompotem a necháme vychladit.
Poznámka:
Místo mraženého ovoce lze jistě použít i kompotované ovoce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".