Krůtí maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme (nejlépe přes folii). Dáváme pozor, aby se neprotrhlo, protože je velmi křehké a řídké. Každý plátek potřeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme nechat chvíli odležet. Poté řízky po obou stranách osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhaném kokosu.
Poté se věnujeme přípravě přílohy. Salát omyjeme (můžeme použít různé druhy salátů), natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Okurku omyjeme a rozkrájíme na plátky. Na zálivku smícháme hořčici, sůl a pepř, pomerančovou šťávu a olivový olej. Žampiony očistíme a podle velikosti rozkrojíme na poloviny, na čtvrtiny či na silnější plátky. Opečeme je na oleji a necháme vychladnout. Poté je lehce smícháme s připravenou zeleninou a zálivkou.
Připravené řízky opečeme po obou stranách, nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme je s připraveným zeleninovým salátem a s plátkem citronu.